Juhannuksen kunniaksi päätin mennä Ristarille ottamaan omatoimitreenit koirien kanssa. Yksinkertaisia keppikulmia ja pientä radan pätkää oli tiedossa. :) Keppikulmat meni hienosti. Roope tekee hienosti ja itsenäisesti kepit molemmilta puolilta. Vauhtia siltä ei riitä ollenkaan. :) Helmi on myös oppinut hienosti tekemään keppejä "oikealta" puolelta, mutta "väärä" on vielä hakusessa. Otin Helmin kanssa väärältä puolelta ja kyllä se lopulta sujui jotenkuten.

Otin radan pätkää, jossa oli vauhtia sekä tiukkoja käännöksiä. Huomasin (aivan kuten Tarja on mulle monta kertaa sanonutkin), että kun sanon käskyn koiran hypätessä niin rimat tulee alas. Käskytin etenkin Roopea sanattomasti, koska se lukee mun kroppaa paljon paremmin kuin Helmi. Roopelle on myös nuo sanalliset käskyt tosi vaaralliset juuri tuon rimojen tiputtamisen vuoksi. Se hyppää niin rimaa viistäen että vaarana on rimojen lentely. Sanattomat käskyt ja selvät kropan liikkeet toimivat Roopella hienosti. Vielä kun kisoissa muistaisin olla käskyttämättä sanallisesti.

Lopuksi otin vielä kontaktitreenit molempien kanssa niin että Rauli oli vienyt alastulokontaktilla oli namit. Hienosti pysähtyivät molemmat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Päätin hyvän sään innoittamana mennä aseman parkkikselle vähän tokoilemaan. Rauli tuli mukaan auttamaan ruudussa.

Aloitin Helmin kanssa seuraamisella, johon päätin ottaa avuksi naksuttimen. Ahneena ja fiksuna koirana Helmi ymmärsi heti jutun juonen. Paikka pysyi todella hyvin etenkin perusasennoissa. Seuraamisessa väljyyttä on, mutta uskon sen parantuvan, kun jatkamme treenaamista. Otin myös käännöksiä, jotka sujuivat hienosti.

Roopen kanssa päätin vihdoin aloittaa treenaamisen tuon Oulun täydellisen mahalaskun jälkeen. Jos jokus ei siis vielä tiedä, saimme huikeat 45,5 pistettä voittajaluokasta. Hävettää vieläkin, kun ajattelenkin koko asiaa. Noh, ei siitä sen enempää. :)
Päätin kokeilla ruutua Teijan neuvon mukaisella tavalla. Siinä koira ja ohjaaja ovat selkä ruutuun päin, jotta koira ei näkisi, että ruutuun viedään lelu. Rauli vei pallon ja sanoi, koska sai kääntyä. Virittelin Roopea sanomalla, että "missa ruutu?". Poika juoksi täysillä ruutuun, kehuin sitä ja kutsuin luo. Tein kolme-neljä toistoa, mutta viimeisen toiston jälkeen huomasin sen innostuksen lopahtavan, koska se meni ruutuun ravilla. Lopetin viimeisen toiston jälkeen. Tämän jälkeen otin Roopen kanssa myös naksun käyttöön. Kokeilin, miten naksutin toimii sivuaskelten opettamisessa tai paikalla käännöksissä. Ja sehän toimi. Sivuaskeleet molempiin suuntiin meni todella hienosti, mutta taka-askeleet ne ei vaan onnistu. Noh, enemmän vaan tuota naksutinta kehiin niin eiköhän nekin saada kuntoon.
Päätin ottaa pari luoksetulon pysäytystä. Jostain syystä se ei vaan nyt ole samanlaista kuin avossa kisatessa. Roope ennakoi käsimerkin. Pitäisi varmaan jättää se maahan, kuten voittajassa tehdään niin sitten se ei osaisi ennakoida sitä. Tein pysäytykset pallon kanssa. Ne sujui ihan hyvin. Seuraavalla kerralla voisi vaikka keskittyä niiden tekemiseen. Lopuksi otin Roopen kanssa seuraamista niin, että mulla oli pallo kädessä vyötärön korkeudella. Kontakti pysyi hienosti kaikissa rytmin vaihdoksissa, käännöksissä sekä seuraamisessa. Kaikin puolin olin tosi tyytyväinen Roopen seuraamiseen. Tässä vaiheessa voisikin sanoa, että "kyllä se kotona osaa", koska kisoissa seuraaminen ei ole se meidän vahvin liike. Tässä vaiheessa voidaan varmaankin syyttää jännittävää ohjaajaa, jonka pitäisi relata enemmän.

Kun tulimme asemalta kotiin päätin kokeilla tunnaria Jennin neuvomalla tavalla. Rauli the kham kaatoi yhden tunnarikapulalaatikon sisällön nurmikolle, jonne kävin sitten sekaan heittämässä "oman". Kun sanoin 'etsi'-käskyn lähti Roope tomerasti etsimään. Roopelle ei vaan tainnut olla kovin selvää, että mitä sen piti etsiä, joten Rauli kävi hieman tökkimässä kapuloita, jotta meidän putkiaivoinen nakkiherra ymmärtäisi, että näistä pitää oikea etsiä. No, kyllä se sen tajusi ja löysi vielä oman vieraiden joukosta.
Otin toisen toiston niin että kävin levittämässä kapuloita hieman enemmän ennen kuin heitin oman sekaan. Sanoin käskyn ja Roope lähti hienosti kapuloille ja HAISTELI niitä, jonka jälkeen otti oman. Jeejee! Rauli sanoi, ettei varmaankaan kannata ottaa uudestaan, koska molemmilla kerroilla se haisteli ja löysi oman. Täytyy huomenna kokeilla uudestaan. :)

Toivottavasti meidän tokoilut sujuisivat nyt paremmin, jotta saataisiin tuota voivoita treenattua ja kisakuntoa parannettua ennen syyskuuta.