Pitäähän sitä vapaapäivänä olla jotain hyvää ja tärkeää tekemistä, joten  päätin mennä  seuran kentälle treenaamaan agia.  Molemmat koirat tekivät erittäin hyvin ja olen jälleen kerran todella tyytyväinen molempiin.

Otin ensin pienen radan pätkän Roopen kanssa. Laitoin koiran maahan, kun hääräilin itse radalla esteitä siirtelemässä. Hienosti se siellä pysyi ja seuraili mua.
Ensimmäinen rata näytti alla olevalta. Jätin siihen pari hämyhyppyä, jotka eivät ollenkaan kiinnostaneet Roopea.

772525.jpg
Tein tuossa muuria edeltävän esteen jälkeen takaaleikkauksen, joka meni ihan hyvin. Kaikista paras kokeilu oli, kun jätin Roopen tuon toisen esteen taakse ja menin suoran päähän odottamaan. Tällä tavalla sain käännöksestä tosi jouhevan ja nätin. Kontaktin päässä oli taas namipalkka, johon herrakoiran sitten pysäytin.

Tein keppejä taas molemmilta puolilta. Etenkin "väärä" puoli meni tosi hyvin. Ok, onhan mulla siinä vielä käsiohjaus mukana, mutta pointtina onkin se, että se menee ne. :)

Helmusen kanssa tein taas erityisen paljon rengasta. Miten voi sellainen este tuottaa näin suuria ongelmia?! Aluksi tein taas niin, että menin kurkkimaan renkaan läpi ja kutsuin Helmiä. Tällä tavalla tein pari toistoa ja ne menivät hienosti. Otin samasta suunnasta liikkeestä pari toistoa, jotka myös menivät todella hienosti. Sitten tulivat ne ongelmat. Päätin ottaa toisella puolella olleesta putkesta vauhtia. Lähetin Helmin putkee ja menin toiseen päähän sitä vastaan ja ohjasin sitä renkaalle. Jostain syystä Helmunen meni koko ajan renkaan ja kehikon välistä. Ilmeisesti ohjasin sen huolimattomasti niin, että se pääsi siitä menemään. Yritin pariin kertaan uudestaan, mutta jostain syystä se meni aina samasta kohdasta. Vahingosta viisastuneena otin sitten toisesta suunnasta niin, että kuikuilin taas renkaan läpi. Tällä tavalla sain pari onnistunutta toistoa ja paremman mielen itselleni. :)

Helmi pääsi tekemään tuota samaa rataa, jota olin Roopen kanssa tehnyt hetkeä aikaisemmin. Tein siitä Helmuselle hieman modatun version, jossa ei ollut kuin hyppyjä ja tiukkoja käännöksiä sekä esteiden kiertämistä. Tämä meni todella mukavasti.

Keppejä Helmunen teki kuin vanha konkari. "Oikea" puoli alkaa sujumaan jo todella hyvin, mutta se "väärä" puoli". Eipä siihen auta muu kuin treeni. Onneksi ensi viikolla alkaa taas ohjatut treenit.