Treenejä on ollut, mutta en ole kerennyt/ jaksanut kirjoittaa niistä, joten kirjoitan nyt kolmen päivän treeneistä pääasiat. :)

28.4. agiliitoa

Menin treeneihin molempien koirien kanssa, kun ovat kesän samassa ryhmässä, eikä Helmunen ollut päässyt aikoihin treeneihin mun töiden takia. Ajatus oli äärettömän hieno, mutta toteutuksessa olisi ollut paljon parannettavaan. Rata oli aika juoksupitoinen, mutta todella mukava. Ajatuksena oli käyttää vastakkaista kättä koiran kääntämiseksi. Haltuunottoa oli myös monessa kohdassa. Helmusen kanssa tämä rata meni hienosti, kun tytsy ei niin paljoa vielä lukitse esteitä ja se malttaa kuunnella kunnolla. Roopen kanssa olikin sitten hieman ongelmia ehtiä, kun jalat oli niin pahasti hapoilla. Kepit menivät hienosti, mutta haltuunotossa oli toivomisen varaa, mutta onneksi sekin saatiin korjattua toisella toistolla. Roope lukitsee esteitä omatoimisesti, joten sen kanssa haltuunotto on paljon tärkeämpää, mutta meinaan sen aina unohtaa. *nolo*

-------------------------------------------------------------------------------------------------
29.4. tokoa

Olin Tiinan ja Hönön kanssa Haarajoen aseman parkkiksella hieman tokoilemassa. Paikallaolo meni hienosti. Roope ei häiriintynyt ollenkaan autoilleen kävellevistä ihmisistä. Myöskään vinkumista ei ollut ollenkaan. Ehkäpä tämä tästä. :)

Ruutu alkoi löytymään aika hyvin. Palkka oli keskellä ruutua. Aloitin ruudun opettamisen alusta, kun huomasin sen ensin opettaneeni ihan väärin. Nyt Roope pysähtyy hienosti 'Seis'-käskyn sanottuani. Vaihtelin matkaa ja hyvin se meni joka kerralla.

Metallinouto alkaa sujumaan tällä hetkellä. Laitoin kapulaosaan maalarinteippiä, kun metallin nouto ei meinannut Roopea kiinnostaa. Nyt kapulan teipattuani on se alkanut kiinnostamaan. Jätin reunoihin metallia näkyviin, joten se varmaan tuntuu, kun sitä suussa pitää. Tätä täytyy jatkaa nyt jonkin aikaa ja vähitellen ottaa teippiä pois.

Seuraamisessa sivuaskeleet alkaa sujumaan. Taka-askelissa on parannettavaa, mutta nuo muut sujuu ihan ok. Muuten seuraaminen sujuu ihan kivasti. Parannettavaa löytyy tässä, mutta kyllä me siitä voittajaluokan seuraaminen saadaan aikaiseksi.

Luoksetulon tein aluksi osissa ja lopuksi kokonaisena liikkeenä. Se meni todella upeasti. Pysähdykset tuli heti ja perusasento oli suora. Ei voi olla kuin ylpeä tuosta koirasta.

Lopuksi otin tunnaria niin, että piilotin heinikkoon yhden hajustetun kapulan. Roope etsii sen hienosti nenäänsä käyttäen. Tätä toistin pariin kertaan. Viimeisellä kerralla Tiina vei kapulan heinikkoon ja Roope löysi sen hienosti.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5. tokoa

Roope täytti tänään 6 vuotta. Kylläpä aika menee nopeasti. Tämän kunniaksi olimme taas Tiinan ja Hönä-sakemannin kanssa treenaamassa asemalla.

Paikallaolo meni parin ensimmäisen minuutin jälkeen hienosti, mutta sitten Roope nousi ylös, kun lähelle tuli ilmapalloja kantava perhe. Tämä oli ylitsepääsemätön este ja päätin mennä Roopen luo käskemään sen takaisin maahan. Loppu aika meni hienosti.

Otin taas ruutua. Vaihtelin taas välimatkaa. Roope meni hienosti ruutuun palkan kanssa ja ilman. Ruutuun mennessä Roopella ei kamalasti ole vauhtia, mutta tällä hetkellä mulle riittää se, että Roope löytää ruudun heti ensimmäisellä yrittämällä. Otin kaksi kertaa ruutuliikkeen loppuosan erikseen. Jätin Roopen ruutuun makaan ja menin lähetyskohtaan. Kävelin Roopea kohti, käännyin pari metriä ennen ruutua, käännyin lähtöpaikkaa kohti ja kutsuin Roopea sivulle. Hienosti meni. Roope ymmärsi heti jutun juonen.

Metallinoutoa otettiin taas ja se meni hienosti. Menee kapulalle vauhdikkaasti ja tulee vauhdikkaasti takaisin. Pari toistoa riitti.

Seuraamista otin aika pitkän kaavion. Kontakti oli hieno, pikkasen väljyyttä, mutta muuten ok. Käännökset meni hienosti, samoin rytmin vaihdokset. Sivuaskeleet meni myös kivasti.

Tunnaria tein taas niin, että piilotin heinikkoon yhden hajustetun. Hyvin löytyi palikka. Ehkä se joskus alkaa tämäkin toimimaan.